2020-09-03 08:17:20• hírek • Bede Emőke

Ha kell, hegyet is másznak a cigarettacsempészek

Idilli csendélet a Máramarosban.
Idilli csendélet a Máramarosban.

Szerda délelőtt, 11 óra környékén a máramarosi határrendészek az Oroszkő (Repedea) közeli hegyekben járőröztek, amikor 1930 méteres magasságban néhány, az országhatár irányából érkező személyre lettek figyelmesek, kik a hátukon méretes csomagokat cipeltek.

 

A határrendészek azonnal megállásra szólították fel a szóban forgó személyeket, azonban - ahogyan az többnyire történni szokott - a csempészek inkább ledobták a málhát, majd hanyatt-homlok elindultak az ellenkező irányba, Ukrajna felé. A román egyenruhásoknak már nem sikerült nyakon csípni őket, viszont az esetről azonnal értesítették az ukrán kollégákat. A helyszínen egyébként 15, alaposan becsomagolt dobozt találtak, melyek nem kevesebb mint 7 440 csomag, ukrán eredetű cigarettát tartalmaztak, melynek piaci értéke kb. 87 ezer lejre tehető. A hatóság az ügyben csempészet miatt indított nyomozást.


 

Drón Halmi felett

Szerda késő esti óráiban, alig pár perccel éjfél előtt a halmi határrendészek fülét ismét megütötte a már jól ismert zümmögés, mely arról árulkodott, drón repked a közelben. Az egyenruhások azonnal lekövették a repülő szerkezet útját, majd a határ közelében egy kicsike csomagra bukkantak, melyben 500 csomag cigaretta volt. A kb. 5 850 lej értékű dohányárut a határrendészet elkobozta, valamint erről az esetről is értesítették az ukrán kollégákat.






 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: